Ouderraad

Ouders zijn op vele manieren actief in de school.
Een basisschool kan niet zonder enthousiaste ouders. De ouderraad speelt een belangrijke rol in de school. Ze verrichten hand- en spandiensten bij tal van activiteiten. Daarnaast wordt een aantal activiteiten door de ouderraad georganiseerd. Maar ook andere ouders zijn actief bij veel activiteiten onder en na schooltijd:

Een paar voorbeelden: Het begeleiden van groepjes kinderen bij een excursie Hulp bij sportactiviteiten, o.a. de avondvierdaagse Hulp bij handvaardigheid Hulp bij het verkeersexamen   De ouderraad is het bestuur van onze oudervereniging, waarvan alle ouders, die een kind op school hebben, lid zijn. Maandelijks is er een bestuursvergadering, waarbij steeds iemand van het schoolteam aanwezig is. Jaarlijks is er een algemene jaarvergadering, waarbij alle ouders worden uitgenodigd. De ouderraad verzorgt vaste activiteiten in en rond de school, zoals: Een kerstmaaltijd, een activiteit in de vastentijd, een "activiteiten-doe-dag" voor groep 7, het sinterklaasfeest en de avondvierdaagse. De ouderraad nodigtsprekers uit om een lezing te houden over een bepaald onderwerp. Regelmatig is er contact met het schoolbestuur en het schoolteam.

Tijdens de algemene jaarvergadering maken zij de nieuwe en/of herkozen kandidaten van de ouderraad bekend. Hebt u vragen, opmerkingen of tips, dan kunt u altijd bij de ouderraad terecht.   Ouderbijdrage   Van de ouders wordt door de ouderraad een geldelijke bijdrage gevraagd in de vorm van een contributie. Een keer per jaar wordt van de ouders een bijdrage van € 12,50 per kind gevraagd, waarvan de kosten voor verschillende activiteiten worden betaald. Dit gaat via de bank. Alle nieuwe ouders worden gevraagd een machtiging te ondertekenen. Kinderen die vanaf januari in het betreffende schooljaar instromen, hoeven niets te betalen. Zij betalen pas in het nieuwe schooljaar.   

Deze site doorzoeken

Contact

St. Jozefschool
Dorpsstraat 66
7136 LN  Zieuwent
0544-351577
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JozefZieuwent