De voorleeswedstrijd

Na ruim een week gewerkt te hebben over de Kinderboekenweek, hebben we deze vandaag afgesloten met de voorleeswedstrijd. Van elke groep was er een kampioen en die las voor de groepen 3 t/m 8, ouders van de kampioenen, de leerkrachten en een heuse jury van oma's het verhaal voor. 

 

 

Lasse uit groep 4 moest het spits afbijten en dat deed hij erg goed. Introductie van het boek, de schrijver noemen en dan ....als eerste van wal steken. Hij las een verhaal voor uit Jip en Janneke in een mooi rustig tempo.

 

Daarna was het de beurt aan Sofie uit groep 5. Zij had gekozen voor een stuk uit het boek "Eindelijk vakantie". Ook zij begon met een introductie en had als enige meisje in de voorleeswedstrijd een verhaal over paarden en winkelen met je moeder. Ook zij las met een mooi en rustig tempo haar verhaal voor. Het verhaal paste goed bij haar. Knap gedaan!

 

Siem uit groep 6 las voor uit een boek van Niek de Groot en degenen die deze boeken kennen, weten dat het een lastig boek is om uit voor te lezen. Maar Siem liet zien dat dat heel goed kan. Hij beeldde het verhaal uit en las erg enthousiast voor. Hij kan zo bij het toneel.

 

Uit groep 7 was Dani de gelukkige. Hij introduceerde het boek en begon toen te lezen. We zaten er meteen in en je zag voor je hetgeen hij vertelde, door zijn mimiek, interactie, maar vooral zijn stemgebruik. Als er geschreeuwd moest worden, schreeuwde hij ook en als er gefloten moest worden hoorde je dat ook.

 

Lars uit groep 8 was de laatste die op de voorleesstoel terechtkwam. Hij had gekozen voor een prentenboek dat ging over het thema van de Kinderboekenweek: Opa's en oma's voor altijd jong. Dat deed hij erg goed en hij liet horen dat ook in groep 8 een prentenboek nog een heel mooi verhaal kan vertellen (tenminste als hij het voorleest).

 

En toen was het aan de jury om te bepalen wie er voorleeskampioen van de St. Jozefschool 2016 zou worden. En zoals altijd was de keuze erg moeilijk. Alle groepskampioenen hadden het erg goed gedaan. Maar voor ons en meerdere mensen uit het publiek is Dani de terechte winnaar geworden.

 

 

Dani gefeliciteerd. De winnaar kreeg een oorkonde en een boekenlegger die door een van onze biebdames gemaakt was. Dani zal in februari onze school vertegenwoordigen bij de voorleeswedstrijd in de bibliotheek in Lichtenvoorde. Stel je eens voor dat hij daar ook zou winnen, dan is de volgende stap de Gelderse kampioenschappen. Dani heel veel succes. We zullen voor je duimen.

 

Oma's van de jury, mevrouw Liesbeth Vosters en mevrouw Miny Holkenborg, hartelijk bedankt voor jullie jurering.

En ook alle andere luisteraars, bedankt voor jullie aandacht en jullie geweldige applaus.

 

Al met al kunnen we terugkijken op een fantastische Kinderboekenweek, met een thema dat de kinderen erg aansprak. In de gangen kun je bij sommige groepen zien hoe de kinderen er later zelf als opa en oma uit zouden kunnen zien.

Deze site doorzoeken

Contact

St. Jozefschool
Dorpsstraat 66
7136 LN  Zieuwent
0544-351577
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JozefZieuwent