Staken op 6 maart

Zoals u allemaal al hebt vernomen gaan wij, het team van de St. Jozefschool, dinsdag 6 maart staken. Alle leerkrachten staken mee en de school is dan ook gesloten. Binnen onze stichting Lima hebben alle scholen afzonderlijk hun keuze gemaakt met als gevolg dat alle scholen dicht gaan. We gaan dinsdag met 110 collega’s richting de Amsterdam Arena. De stakingsbereidheid is dus erg groot, ook landelijk gezien. Dat komt omdat het deze keer niet om salaris of vrije dagen gaat, maar om de kwaliteit van ons onderwijs.

Een paar jaar geleden is men gestart met het invoeringstraject "passend onderwijs". Het idee was en is om meer kinderen uit het speciaal onderwijs te integreren in het reguliere basisonderwijs. Zoveel mogelijk kinderen naar de school in de buurt, samen met de kinderen van de buurt. Maar ieder kind heeft wél recht op onderwijs, dat bij hem of haar past. Daarom is het nodig dat het reguliere basisonderwijs op een wat andere manier aan het werk gaat. Dat is niet alleen goed voor kinderen met een speciale onderwijsbehoefte, maar voor alle kinderen. Daarnaast is het nodig dat mensen vanuit het speciaal onderwijs ondersteuning bieden in het basisonderwijs: de ambulante begeleiders.

Wij hebben het passend onderwijs omarmd en zijn druk bezig om een en ander, bij ons op school, te realiseren. Er kwamen kinderen met zgn. rugzakjes binnen de school en we zijn dit schooljaar gestart met het invoeringstraject Handelingsgericht werken. Het kost ons veel energie en tijd, we werken ons drie slagen in de rondte, maar alles voor de kinderen en de kwaliteit van ons onderwijs. Daar gaat het om. En wat doet de overheid? De overheid komt ons totaal niet tegemoet. Er is voor dit hele invoeringstraject nauwelijks geld beschikbaar geweest. De scholen doen het er allemaal bij, betaald uit hun eigen budget. De leerkrachten verdienen er geen euro meer om en er zijn ook geen extra handen in de school gekomen. Gewoon met zijn allen een tandje erbij. En wij hebben dit, met zijn allen, opgepakt. Het moet gewoon gebeuren t.b.v. de kinderen en de kwaliteit van het onderwijs. En het kan allemaal net. Voor de overheid is het nog niet genoeg: In de komende bezuinigingsronde wordt de broodnodige ondersteuning vanuit het speciaal onderwijs er tussenuit gesneden. Er wordt 300 miljoen bezuinigd op "passend onderwijs", 6000 ambulante begeleiders verliezen hun baan. En nu is het genoeg, vinden wij. De rek was er al helemaal uit en met deze maatregel knapt het touwtje. We moeten de overheid duidelijk maken dat deze bezuiniging echt niet kan. En daarom gaan we dinsdag naar Amsterdam. Niet voor onszelf, maar voor uw kind..

Deze site doorzoeken

Contact

St. Jozefschool
Dorpsstraat 66
7136 LN  Zieuwent
0544-351577
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JozefZieuwent