Meester Wolters overleden

Meester Wolters overleden

Afgelopen woensdag, 25 januari, is in zijn woonplaats Silvolde meester Leo Wolters overleden. Leo Wolters mocht 88 jaar worden.
Meester Wolters heeft zijn hele arbeidzame leven op onze school doorgebracht. Begonnen in de oorlog in 1944. Op 15 november 1985 heeft hij officieel afscheid genomen van de school. Meester Wolters was een meester die altijd oog had voor de onderwijsbehoeften van het kind. Daardoor gold hij als een aardige meester, bij wie je terecht kon met vragen. Als kind herinner ik hem vooral als de meester die leuke muzieklessen gaf. Heel enthousiast danste en sprong hij door de klas om de kinderen te bewegen vooral mee te doen.
Ik mocht Leo ook nog meemaken als collega. Ik zette mijn eerste stappen in onderwijsland en hij was bezig met zijn laatste. We waren beiden aanwezig bij de jeugddriedaagse van groep 8, juni 1985. Hij genoot zichtbaar van het kamperen met zijn kinderen, samen koken en samen een dagprogramma bedenken en uitvoeren. Het was een fijne, warme man om mee samen te werken. Leo Wolters was een meester, zoals een meester hoort te zijn. Ook nu nog, in deze tijd.

Leo Wolters wordt maandag 30 januari begraven. De afscheidsdienst is om 11.30 in de H. Mauritiuskerk te Silvolde.

 

Teun Wassink

Deze site doorzoeken

Contact

St. Jozefschool
Dorpsstraat 66
7136 LN  Zieuwent
0544-351577
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JozefZieuwent