Tijden veranderen, groepen veranderen

Hallo, ik ben Wilma Hummelink, leerkracht van groep 1 met instroom.

Zoals bij veel scholen in de Achterhoek gaat  de 'krimp' ook aan onze schooldeur niet voorbij. Het aantal kleuters in de onderbouw neemt fors af. Als leerkracht van groep 2/3 was dit de laatste jaren al te merken. Je had te weinig leerlingen voor twee groepen twee en twee groepen 3. Vandaar dat er destijds voor een combinatie 2/3 werd gekozen. Een prachtige combinatie die veel mogelijkheden bood aan zowel leerlingen uit groep 2, als aan leerlingen uit groep 3.
Echter bij de start van dit schooljaar was het aantal leerlingen in de groep 1 met instroom extreem laag. Wij zijn dan ook gestart met een combinatie 1/2, waarvan slechts 5 kleuters in groep 1 zaten en de overige 25 in groep 2.

Maar...... het allermooiste is, wij kunnen gebruik maken van twee lokalen. Deze zee aan ruimte biedt veel mogelijkheden. Grote ruime hoeken en werkplekken zijn hiervan het resultaat. 
De groep wordt in de eerste instantie bemand door twee leerkrachten. Pas vanaf januari 2015 zullen meer leerlingen instromen en is het mogelijk om deze combinatie te splitsen.
Het mooie van het werken in twee lokalen, het leren van elkaar, het bieden van onderwijs op maat hebben we echter bewaard. In de praktijk betekent dit dat tijdens de inloop en het spelen en werken de tussendeur geopend is, zodat de kinderen in beide lokalen kunnen spelen en werken. Het lokaal van groep 1 is meer gericht op de jongste kleuter, terwijl het andere lokaal zich meer op de oudste kleuter richt. 

Een leerkracht voor groep 2/3 was niet meer nodig. De keuze groep 3 of groep 1/2 was snel gemaakt. Mijn hart ligt bij het jonge kind, dus het werken in groep 1/2 geniet mijn voorkeur. Echter het werken met de jongste kleuter is nieuw voor mij. Na twee jaar opnieuw een uitdaging die ik graag wil aangaan.

En nu...........????

Ik geniet dagelijks van de spontaniteit, verwondering en enthousiasme die deze kinderen laten zien. Maar ook van hun kijk op de wereld. Verrassend!! Prachtig!!

 

 

 

Wilma Hummelink

Wilma Hummelink

Deze site doorzoeken

Contact

St. Jozefschool
Dorpsstraat 66
7136 LN  Zieuwent
0544-351577
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JozefZieuwent