Weblog Teun

Soms heb je een “mazzelmoment” in je arbeidzame leven. Dat mazzelmoment kwam voor mij op 1 januari 2001. Toen had ik de mazzel dat ik mocht komen werken op de St. Jozefschool in Zieuwent. Sterker nog, ik mocht deze school gaan leiden. Sindsdien ga ik elke dag fluitend naar mijn werk. Op de fiets, met een broodtrommel en, sinds kort, een i-pad in de fietstas. Mijn werk is heel erg gevarieerd. Ik mag me overal mee bemoeien en overal over nadenken.

Maar de start van de week is misschien nog wel het mooist. Elke maandag werk ik in groep 1-2. Ik geniet dan van 25 schatten van kinderen met de meest grappige, leuke en aandoenlijke verhalen. Dat is elke maandag weer heerlijk. Vooral omdat mijn collega alles voorbereidt en alle dingen eromheen doet, in de andere vier dagen van de week. Ik hoef alleen maar te genieten van de kinderen. U kunt zich voorstellen dat ik dan opgeruimd en fit aan de rest van de week kan beginnen. Op dinsdag t/m vrijdag mag ik me dan bezig houden met directietaken. Het werken met 20 fantastische collega’s komt daarbij op de eerste plaats. Proberen om samen, met de hele club een school te zijn, waarbij de kinderen en hun ontwikkeling voorop staan. Elk kind moet krijgen wat hij of zij nodig heeft. Elk kind moet de ruimte krijgen om te groeien. Dat dit lang niet altijd op een optimale wijze lukt, moge duidelijk zijn. Toch denk ik wel dat we een heel eind komen. In ieder geval zijn we er ons van bewust dat het altijd beter kan, dat er altijd wat te leren valt en dat onderwijs altijd in beweging is. Zo volgen we dit jaar een nieuw traject: Handelings Gericht Werken. De komende tijd geven we daar veel meer informatie over op deze site.

Verder is een gedeelte van de week gevuld met administratieve zaken. Soms is het, in alle hectiek, wel eens fijn om in je eentje op kantoor achter de computer te kruipen en me dan daar mee bezig te houden. Maar ik ben erg blij dat we sinds een aantal jaren elke vrijdagmorgen Ellen bij ons op school hebben, die een hele hap administratie voor haar rekening neemt. Ieder zijn vak, zullen we maar zeggen.

Tot slot gaat er gedeelte van mijn tijd op aan de samenwerking in het directieberaad. De club directeuren van alle Limascholen. Het is erg prettig te constateren dat de samenwerking hierbij uitstekend verloopt, onder leiding van een uitstekende algemeen directeur. U merkt, ik krijg de week wel vol. En als ik u zeg dat ik dit vaak ( letterlijk) fluitend doe, dan weet u dat ik hier nog vaak een stukje zal schrijven…

Teun Wassink

Deze site doorzoeken

Contact

St. Jozefschool
Dorpsstraat 66
7136 LN  Zieuwent
0544-351577
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JozefZieuwent